Home Nieuw ! Occasies Contact
REVA elektrische auto: the ElectriCity car!
REVA  auto's De REVAi De REVA L-ion Over REVA Nieuws Media

Sorry: er is geen verdeler meer voor REVA elektrische auto's in België.
 
Klik hier voor het onderhoud van uw REVA...

Persbericht

Een elektrische wagen met lithium-ion batterijen eindelijk verkrijgbaar in België

Introductie
REVA  auto's
- Milieubescherming
- Veiligheid
- Opties
De REVAi
- Specificaties
De REVA L-ion
- Specificaties
Kopen
- Occasies
Over REVA
- Constructeur
- Contacteer ons
Nieuws
- Nieuw !
Media
- Persbericht
- Persfoto's
   

Publiciteit    
Mooie tweedehands REVAi
Occasie - Goede staat - 3 500€

Meer inlichtingen...

Download in MSWord (.doc)

Brussel, 19 maart 2009. Reva Electric Car Company, wereldleider op het vlak van elektrische stadsmobiliteit, en GREEN MOBIL NV, verdeler voor de Benelux, kondigen de lancering aan van de eerste elektrische stadswagen voorzien van lithium-ion batterijen: de REVA L-ion.

De REVA L-ion is een verbeterde versie van de REVAi, op dit moment wereldwijd de meest verkochte elektrische wagen. Hij biedt een grotere autonomie, betere acceleratie, kortere oplaadtijd, geringer verbruik en verbeterde prestaties bij lage temperaturen. Een externe snellader is optioneel verkrijgbaar.

Spitstechnologie

De REVA L-ion wordt op de markt gebracht na meer dan twee jaar testen en op punt stellen. Het is de eerste elektrische wagen ter wereld die op de markt komt met lithium-ion batterijen die speciaal zijn ontworpen voor toepassing in een voertuig. Deze batterijen behoeven geen onderhoud, gaan twee keer langer mee en hebben een meer dan dubbele capaciteit dan de loodbatterijen die in de REVAi gebruikt worden, het REVAi basismodel dat voorlopig te verkrijgen is aan de promotieprijs van 9.995 € BTW incl. voor particulieren woonachtig in België.

De REVA L-ion is lichter en vinniger dan de REVAi. Hij biedt een autonomie van 120 km en een topsnelheid van 80 km/u. Hij produceert geen uitstoot en de verbruikte electriciteit veroorzaakt slechts een nominale CO2 uitstoot van 30g per kilometer bij de belgische energiemix. Zijn oplaadtijd bedraagt 6 uur bij gebruik van de interne oplader en iets meer dan één uur bij gebruik van de externe snellader. Hij beschikt tevens over een nieuw intelligent batterijbeheersysteem dat de prestaties van elke cel afzonderlijk beheert en zo een optimaal rendement verzekert.

Verschillende studies inzake mobiliteit wijzen uit dat meer dan 90% van de dagelijkse verplaatsingen minder dan 40 km bedragen, en zelfs 95% van diezelfde verplaatsingen minder dan 80km. Met zijn autonomie van 120 km is de REVA L-ion dus zeer geschikt voor de randstadbewoner. Zo kunnen vanaf nu 95% van alle verplaatsingen gebeuren zonder uitstoot en met één enkele laadbeurt.

"Dit is een zeer belangrijke ontwikkeling voor de Benelux, waar de afstanden beperkt zijn", verklaren Jacques de Selliers en Arnaud de Viron, gedelegeerd- bestuurders van GREEN MOBIL. "De autonomie van 120 km brengt dit nul-uitstoot-voertuig binnen het bereik van duizenden families, verenigingen en publieke instanties. Het is dringend nodig dat de overheid een gunstig klimaat schept voor de ontwikkeling van schone voertuigen om de luchtkwaliteit te verbeteren en onze CO2-uitstoot te verminderen."

Naast de interne lader die kan aangesloten worden op elk gewoon stopcontact, kan de REVA L-ion opgeladen worden met een externe snellader op drijfkracht. Deze snellader is vooral bestemd voor organisaties die de voertuigen de ganse dag wensen te gebruiken. De snellader laadt het voertuig in één uur tijd voor 90% op.

"De introductie van snelladers opent werkelijk de markt voor nieuwe gebruikers", verklaart Chetan Maini, vice-president van de Reva Electric Car Company. "Lokale overheden en ondernemingen kunnen vanaf nu de oplaad-infrastructuur en parkingfaciliteiten scheppen om onze nul-uitstoot-voertuigen te ontvangen."

De eerste leveringen aan klanten worden verwacht in mei 2009. Tevens zal het voor REVAi-eigenaars binnenkort mogelijk zijn hun loodbatterijen te vervangen door lithium-ion batterijen.
 

Voor meer informatie, kan U bij volgende personen terecht:

   • Rossana Tich, Reva Europe: +44.20.8985.8935 – rossana@rossanatich.co.uk
   • Arnaud de Viron, GREEN MOBIL: 0497.51.52.00 – " "

Nota voor de uitgevers

 1. REVA  is een merk van het bedrijf Reva Electric Car Company (RECC), een onderneming die gevestigd is in Bangalore, India. RECC is een joint-venture tussen de indische groep Maini, de californische groep AEV LLC en amerikaanse investeerders. Als technologisch vernieuwend bedrijf is RECC de eerste onderneming ter wereld die met succes elektrische, uitstootvrije voertuigen commercialiseert.
   
 2. GREEN MOBIL NV is een belgische vennootschap gevestigd in Brussel met als missie de ontwikkeling van duurzame mobiliteit door de invoer en verdeling van uitsluitend schone en geluidsarme voertuigen.
  GREEN MOBIL heeft de exclusiviteit voor de verdeling van de REVA -voertuigen in de Benelux en brengt ze op de markt in een groeiend netwerk van verkoopspunten. Meer informatie vindt u op www.greenmobil.eu.
   
 3. De REVA  is in Europa gehomologeerd als zwaar quadricycle (categorie L7e). De wagen is in India op de markt sinds 2001, in Groot Brittanië sinds 2003 (onder de naam G-Wiz), en vandaag in Ierland, Spanje, Noorwegen, Griekenland, Cyprus, Frankrijk en de Benelux, zowel als in verschillende landen in Azië, Amerika, en het Australisch continent. Tot op heden heeft de REVA  wereldwijd 55 miljoen kilometer afgelegd zonder enig ernstig lichamelijk letsel te veroorzaken. Meer informatie vindt u op www.reva-car.be.

Download in MSWord (.doc)

 

Copyright @ 2008 Green Mobil GREEN MOBIL NV is nu in vereffening Revisie: 26.03.2013